dit is Hubert

Dirigent, docent koorzang en luitist. Zingt en speelt zijn hele leven lang.
"Als dirigent probeer ik zangers en spelers te laten zingen en spelen met een zo groot mogelijke vertelkracht; het verhaal zo mooi mogelijk over het voetlicht brengen. Daarbij werk ik graag samen met alle verschillende kunst-disciplines
 klik hier voor volledig curriculum vitae 
 
Via de Poolse volksmuziek ben ik vanaf mijn jeugd bezig geweest met muziek. Hoewel ik ooit overwoog om natuurkunde te gaan studeren, heeft de muziek het toch gewonnen en heb ik mijn studies aan het conservatorium gedaan. Vervolgens heb ik van mijn liefde voor de muziek, mijn werk kunnen maken. Het mooiste wat ik kan doen is de ziel van luisteraars beroeren met muziek die ik dirigeer, speel of doceer.
Ik wissel het dirigeren graag af met lesgeven. Hierbij geniet ik er vooral van om te zien hoe studenten uiteindelijk uitgroeien tot goede collega's. Verder speel ik graag continuo om zo regelmatig me weer te onderwerpen aan de opvattingen en instructies van een andere dirigent.
Mijn luisteraars probeer ik steeds weer te verrassen met onbekende, mooie muziek die ik vaak zelf uit de bronnen transcribeer en toegankelijk maak in moderne partituren.

* Docent koor aan de Academie voor Theater van Fontys
* Specialist Oude Muziek
* Lid ensemble BREVIS
* Luit
* Heeft gewerkt met onder meer Rebecca Stewart, Paul van Nevel, Patrizia Bovi, en Vic Nees

contact:
h.koniuszek@gmail.com
+31(0)6 37 16 15 91